onsdag 17 mars 2010

Premiären avklarad

Nu är den gjord, och vad roligt det var också. 20 km skate stod på programmet igår upp i Whistler Paralympic Park. Strax efter tio var det start så det blev en tidig morgon och frukost. På bussen påväg upp till tävlingsplatsen syntes det att det var tävlingsdag. För det mesta var det helt tyst (förutom bussarna som skramlar på) och många av åkarna satt med musik i öronen. Väl uppe på tävlingsplatsen bedrevs den mesta av tiden med att se till att allt var lugnt med utrustningen och annat runt omkring. Det märktes även i vallaboden att det var dags för det stora allvaret.

10:19 stack Zebben iväg och började den 20 km långa resan. 4 varv på en sten tuff 5 km bana och dryga 700 höjdmeter skulle tas på de 20 km. Banan börjar med en stigning, som ni säkert sett på OS, på ca 1,2 km. Det innebar att planen var att vi skulle gå ut lugnt och köra smart, och sedan på sista varvet se hur mycket krafter som fanns kvar och då ta ut dem. Detta höll Zebben riktigt bra och han låg och malde på i ett jämnt och bra tempo uppför och gjorde inga chansningar i de tuffa utförslöporna. Förutom en lättare vurpa så fungerade utförsbackarna kanon. När vi kom in på sista kilometern tryckta han på rejält och tog ut det allra sista, vilket också syntes i mål. Som ni säkert sett på TV bilderna hemma var han riktigt trött i mål och spydde till och med lite. Funktionärerna runt omkring blev lite oroliga men vid det här laget har jag fått vänja mig vid detta så visste att allt var lugnt :)

Upplevelsen av att få göra Paralympic debut med Zebben var grymt. Fullt med folk runt hela banan och den uppståndelse som det ändå är kring detta mästerskap. Det var ett av de roligaste loppen jag har gjort. När Zebben dessutom körde så bra så är det självklart ännu roligare. Vann klassen gjorde hemma hoppet Brian McEver som var tänkt att köra 5 milen på OS, men blev petad i sista sekund. Zebben var 7 min 16 sek efter honom, vilket är mindre än vad han var efter honom förra året på 10 km på samma bana.

Det går inte slutas att imponeras av den grabben och vilken potential det finns i den 15 åriga kroppen. Så motståndarna kommer att få se upp! Men än är det inte slut, det har ju bara börjat. På torsdag är det 10 km klassiskt, vilket passas honom bättre. Så det finns förhoppningar om mycket bra lopp i fortsättningen med. Loppet kommer ni att kunna se på: http://player27.narrowstep.tv/assets/players/4304/html/player.html

Ha det fortsatt bra därhemma!

3 kommentarer:

  1. Kul läsning. Det såg verkligen så bra ut.
    NI gjorde ett moget, smart och starkt genomförande.
    Grattis till ER båda för en fin start på Paralympics karriären. Lycka till i morgon.
    Patrik

    SvaraRadera
  2. Det var hur kul som helst att se sammandraget på TV och gissa om jag berättade om det i skolan sedan! :D Ni var så himla fina och du sa så himla fint, brorsan!

    Hälsa Modinarna och lycka till imorn! :)

    SvaraRadera
  3. Jättebra pojkar!
    Vi förstår din stolthet Albin över att vara med
    om Sebastians prestation.Vi ser verkligen fram
    mot morgondagen och önskar er LYCKA TILL.

    Dina stolta Morföräldrar.

    SvaraRadera